امروز : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳ |   Friday, 22 November , 2024    04:04

فولکس برقی در راه ایران

Loading

فولکس واگن در زبان آلمانی یعنی خودرو ملی یک برندی است که می‌توانست در ایران بازار بسیار جذابی را به راه بیندازد و روزگار فرانسوی‌ها و کره‌ای‌ها را سیاه کرده و به قلب ژاپنی‌ها حمله کند. اما متاسفانه این برند آلمانی مثل برخی برندهای دیگر فرصت خودنمایی نداشت و به محض ورودش، با تحریم‌ها و بسته شدن واردات خودرو مواجه شد؛ البته که در این مدت کم، توانست فروش خوبی را با مدل‌هایی مثل تیگوان و پاسات رقم بزند.

طبق خبرهای منتشر شده، امروز یک دستگاه فولکس واگن ID.۴ برای شروع مراحل تست فنی خود، وارد شهرک آزمایش شده است. فولکس واگن ID.۴ دومین محصول از سری ID این برند به حساب می‌آید و از سال ۲۰۲۰ وارد بازار شده است. یکی از تریم‌های این خودرو تحت نام ID.۴ Crozz، توسط گروه فاو در چین تولید می‌شود و احتمالا به همین دلیل (ساخت و مونتاژ توسط چین) ورود آن به ایران ممکن شده است، مشابه همان چیزی که برای تویوتا کرولا وارداتی وجوددارد. با توجه به محدودیت قیمتی واردات که دست بسیاری از واردکنندگان را در پوست گردو گذاشته است، باید شاهد حضور پایین‌ترین مدل ID.۴ با حدود قیمتی ۲۰۱۰۰ دلار در بازار ایران باشیم.

نیروی تولیدی فولکس واگن ID.۴ توسط یک موتور برقی با ۲۰۴ اسب بخار قدرت و ۳۱۰ نیوتن متر گشتاور تامین می‌شود. این موتور از طریق یک گیربکس تک سرعته نیروی خود را به سوی چرخ‌های عقب منتقل می‌کند. با باتری ۸۴.۸ کیلووات ساعتی، می‌توان مسافتی در حدود ۴۰۰ کیلومتر را با این خودرو طی کرد.دو خودروساز خصوصی قصد دارند تا این مدل را به ایران بیاورند که متاسفانه هنوز نام و اطلاعاتی از آنها در دسترس نیست

طراحی بدنه و کابین

پیش از این، تصاویر متعددی از ID.4 منتشر شده بود. حالا با مرور عکس‌های رسمی در رنگ‌های متنوع، می‌توان زبان طراحی فولکس‌واگن برای محصولات الکتریکی را با دقت بیشتری بررسی کرد. این محصول جدید، دارای چراغ‌هایی با خط LED پیرامون خود دارد که سراسر جلوپنجره را پوشش می‌دهد. توجه به آیرودینامیک و حذف هواکش‌های معمول بین چراغ‌های جلو، تفاوت ID.4 با مدل‌های بنزینی را به وضوح نشان می‌دهد. حالت کلی خودرو در نمای رو‌به‌رو، عامه‌پسند و اندکی تهاجمی است تا طیف وسیعی از مشتری‌ها در سنین مختلف را جذب کند.

مشابه نمای جلو، پیوستگی چراغ‌ها در عقب نیز دیده می‌شود؛ با این تفاوت که چندان زاویه‌دار نیست و تاحدودی لوکس به‌نظر می‌رسد. در تصاویر منتشر شده، حجم نسبتا زیادی از پلاستیک سیاه‌رنگ دیده می‌شود که برش‌خوردگی‌هایی برای ایجاد تنوع بصری فراهم می‌کند. ID.4 می‌تواند با چرخ‌های ۱۹ و ۲۰ اینچ سفارش داده شود که برای یک محصول برقی اقتصادی در کلاس قیمتی ۳۰ تا ۴۰ هزار دلار، جذاب خواهد بود.

نکته جالب در طراحی ID.4 به ترکیب رنگ‌های متفاوت در ادوات مختلف بدنه مربوط است. مثلا ستون‌های جلو و عقب با رنگ روشن و درخشان به یکدیگر متصل شده‌اند، آینه بغل‌های راهنمادار خاکستری، زه‌کشی پهن با رنگ سیاه در گلگیر‌ها و رکاب، همراه‌با سقف مشکی و ریل باربرند نقره‌ای، کراس‌اور برقی فولکس‌واگن را جوان‌پسند و اسپرت جلوه می‌دهد. البته ممکن است این ادوات برای نسخه‌های ارزان‌قیمت که بعدا تولید خواهند شد، تغییر کند.

اتفاق خوب در فضای داخلی ID.4، پیروی نکردن از سبک طراحی تسلا است که اتفاقا مورد توجه بسیاری از برند‌ها برای خودرو‌های برقی قرار دارد. داشبورد ID.4 دارای بخش‌های مختلف با طرح و رنگ‌های متنوع است. قطعه‌ای نقره‌ای در وسط دیده می‌شود و جایگاه چشم‌نوازی برای خروجی‌های هوا وجود دارد. کمی‌پایین‌تر، نورپردازی مخفی با طرح خطی و تم قابل انتخاب از رنگ‌های مختلف، کار شده است. چرم مصنوعی در فرمان ID.4 می‌تواند به رنگ خاکستری تیره یا سفید سفارش داده شود.

پنل روبروی راننده، دیجیتال و ۵/۳ اینچی است که البته کوچک و حقیر به‌نظر می‌رسد؛ اما هماهنگی جالبی با دیگر اجزاء کابین دارد و حالتی مینیاتوری (مینیمالیست) تداعی می‌کند. این پنل، از نوع تمام رنگی و تلوزیونی نیست؛ بلکه سه حالت پیش‌فرض از چیدمان اطلاعات را پوشش می‌دهد. در عوض، نمایشگر لمسی روی داشبورد برای سیستم سرگرمی و ارتباطی، ۱۰ اینچ برای مدل پایه و ۱۲ اینچ برای نسخه‌های سفارشی خواهد بود. این بخش، کمی متمایل به راننده و دردسترس او است.

یکی از برتری‌های مهم ID.4 نسبت به نیسان لیف و تسلا مدل Y، فضای بسیار خوب برای سرنشینان عقب و صندوق بار است. محصول فولکس‌واگن، صندلی‌های اسپرت و راحت با زوایای نگه‌دارنده بدن دارد که در نسخه‌ی ویژه از اولین سری (فرست ادیشن) دورنگ و چرمی هستند.

در پشت، ۸۵۸ لیتر فضای بار از کف تا سقف وجود دارد که فراتر از انتظار هست، همچنین می‌توان با خواباندن صندلی‌های عقب به ۱۸۱۸ لیتر رسید. در مجموع برای سرنشینان جلو و عقب ID.۴، ۲۸۰۰ لیتر فضا وجود دارد که برترین نمونه در کلاس کراس‌اور‌های کوچک دنیا است. موتور برقی این خودرو در عقب نصب شده و هنوز اطلاعات دقیقی از فضای قابل استفاده زیر کاپوت جلو موجود است.

شرایط فنی و توانایی حرکتی

فولکس‌واگن ID.4 در مدل استاندارد، مجهز به باتری‌های ۸۲ کیلووات ساعتی است که در مقایسه با نیسان لیف، کیا نیرو، هیوندای کنا، موستانگ مک‌ای و نیسان لیف، برتری دارد. تسلا مدل Y در مدل‌های مختلف، دارای ظرفیت باتری ۷۲/۵ کیلووات ساعت با شعاع حرکتی ۴۸۰ تا ۵۴۰ کیلومتر است؛ درحالی‌که فولکس‌واگن برای ID.4، مسافت ۴۰۰ کیلومتر با یک شارژ را عنوان می‌کند. با این شرایط، ID.4 از نظر شعاع حرکتی نسبت به هیوندای کنا برقی و شورولت بولت هم برتری خاصی ندارد.

یک موتور برقی روی محور عقب ID.4 وجود دارد تا قدرت ۲۲۸ اسب‌بخار و گشتاور ۳۰۹ نیوتن‌متر فراهم کند. سرعت‌گیری صفر تا ۱۰۰ کیلومتربرساعت این خودرو، حدود ۸/۵ ثانیه و نهایت سرعت ۱۶۰ کیلومتربرساعت خواهد بود. از این نظر، کراس‌اور برقی فولکس‌واگن مشابه هیوندای کنا، کیا نیرو، نیسان لیف و شورولت بولت است؛ اما قابل مقایسه با تسلا مدل Y و پیشرانه دو موتوره با مجموع قدرت ۳۸۵ اسب‌بخار نخواهد بود. حتی موستانگ مک‌ای هم، ۲۵۵ اسب‌بخار قدرت دارد.

آماری که پیش‌تر گفته شد، مربوط به نسخه پایه و تک موتوره از ID.4 است. این خودرو طی ماه‌های آینده، با پیشرانه دو موتوره، باتری‌های متفاوت و شعاع حرکتی بالاتر، همراه سیستم دو دیفرانسیل معرفی خواهد شد. این مدل، احتمالا ۳۰۰ اسب‌بخار قدرت و ۴۴۱ نیوتن‌متر گشتاور دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *