بانک آینده متخلف ترین و زیان ده ترین بانک کشور است که به تنهایی عامل بخشی از تورم است و چند صد همت نیز به بانک مرکزی بدهی دارد.
انحلال بانمیرحسین ثابتی، نماینده مجلس در کانال شخصی خود در ایتا نوشت: همراه با تعدادی از نمایندگان، مطالبه انحلال بانک آینده از سران سه قوه را امضا کردم.
بانک آینده متخلف ترین و زیان ده ترین بانک کشور است که به تنهایی عامل بخشی از تورم است و چند صد همت نیز به بانک مرکزی بدهی دارد.
امیرحسین ثابتی، نماینده مجلس در کانال شخصی خود در ایتا نوشت: همراه با تعدادی از نمایندگان، مطالبه انحلال بانک آینده از سران سه قوه را امضا کردم.
اگر این سوال به ذهن تان رسیده که چرا روسیه در جنگ با اوکراین توانست ارزش پول ملی اش را حفظ کند اما ایران بدون جنگ، روز به روز ارزش پول ملی اش کم شده یک علتش همین بانک های ناترازی هستند که از جیب تمام ملت ایران برداشت میکنند و متاسفانه به جای انحلال، مورد حمایت نیز قرار میگیرند.
امیدوارم بتوانیم سال بعد دومینوی انحلال بانکهای متخلف را با بانک آینده آغاز کنیم.
گر چه علل ناترازی بانکها بارها و بارها از سوی کارشناسان و خُبرگان اقتصادی گفته شده اما ظاهرا دولتی ها و به خصوص مدیران بانک های تجاری کمتر به این موضوع اشاره کرده اند.
کارشناسان بر این باور هستند که چرا بانکها ناتراز شدند؟ آیا علل ناترازی بانکها بهصورت صریح گفته شدهاست؟ و سوال اصلی اینکه آیا واقعا تورم معلول ناترازی بانکها است یا ناترازی بانکها یکی از معلولهای تورم است؟
یکی از مدیرانی که این روزها مدیر عامل بانک قرض الحسنه مهر ایران است و در کارنامه خود عضویت در هیات مدیره بانک قرض الحسنه رسالت را نیز دارد معتقد است که اگر برخی از بانک های کشور ناتراز هستند باید آنرا ریشه یابی کرد. چرا که ریشه برخی از ناترازی ها در داخل آن مجموعه و بانک است و برخی نیز تحمیلی و بیرونی است.
او می گوید: منحل شدن بانک های ناتراز آرزوی آنها است و نباید بانک های تجاری وارد حوزه قرض الحسنه شوند. چرا که بر اساس قانون، بانکداری باید به یک تخصص تبدیل شود.
بانک قرض الحسنه مهر ایران با سرمایهٔ اولیه ۱۵ هزار میلیارد ریال و با مشارکت بانکهای دولتی توسط محمود احمدی نژاد رئیسجمهور وقت در تاریخ ۲۲ آذر ۱۳۸۶ افتتاح و با گسترش و توزیع شعب خود در سراسر ایران فعالیت خود را ادامه داد.
بانک قرض الحسنه مهر ایران در ابتدا با ۲ هزار واحد بانکی متشکل از ۳۰۰ شعبه واگذاری از بانکهای سهامدار و ۱ هزار و ۷۰۰ واحد بانکی (باجه) مستقر در شعب بانکهای سهامدار شروع به کار کرد که پس از تشکیل ساختار و سازمان این بانک به دلیل توسعه کیفیت شعب بانکی تمامی شعب آن بانک به صورت مستقل شروع به کار کرد که هماکنون با بیش از ۵۲۲ شعبه فعال به صورت آنلاین در حال فعالیت هستند.
اگر چه شمسی نژاد مدیر عامل بانک قرض الحسنه مهر ایران معتقد است که شبکه بانکی کشور تخصصی نیست اما می گوید: فعلا خدا را شکر بانک قرض الحسنه مهر ایران ناتراز نیست.
«سید سعید شمسی نژاد» مدیر عامل بانک قرض الحسنه مهر ایران می گوید: برخی کارشناسان معتقد هستند اگر برخی از بانک های کشور ناتراز هستند باید آنرا ریشه یابی کرد. چرا که ریشه برخی از ناترازی ها در داخل آن مجموعه و بانک است و برخی نیز تحمیلی و بیرونی است.
او ادامه داد: اگر ریشه ناترازی آن بانک هایی که بیرونی و تحمیلی است و ممکن است سیاستهای تکلیفی دولت باشد یک فضای خاص خود را دارد. اما اگر ناترازی یک بانکی ریشه سوء مدیریت و داخلی داشته باشد و جریانات دیگری باشد، بانک مرکزی رصد و مدیریت می کند.
شمسی نژاد یادآوری کرد: تحلیل شخصی بنده این است که واقعا در این ۲۷ بانک می توان یک سری از بانک هایی که دارند برای اقتصاد کلان کشور معضل ایجاد می کنند و از آن سیاست اصلاحی بانک مرکزی تبعیت نمی کنند بلاخره یک دوران گذاری دارند و بعد از این دوران گذار باید تعیین تکلیف شوند. چرا که اثر منفی آنها به کل شبکه بانکی و کل اقتصاد کشور سرایت پیدا می کند.