برای دریافت درگاه روی تصویر زیر کلیک کنید
درگاه پرداخت اینترنتی چیست و چگونه برای سایتمان درگاه پرداخت بگیریم؟
درگاه پرداخت اینترنتی چیست؟
درگاه پرداخت اینترنتی (Internet Payment Gateway) یا IPG سیستمی است که امکان تراکنش های مالی در بستر اینترنت را فراهم می سازد. در حقیقت درگاه پرداخت اینترنتی یکی از بهترین گزینه ها جهت دریافت مبالغ حاصل از درآمد فروش است و کلیه این مبالغ را، از بخش فروش به حساب متصل به آن منتقل می کند.
به صورت کلی سیستم های پرداخت الکترونیکی عبارت اند از ارسال تراکنش هر پرداخت، روی یک شبکه گسترده برای خریداری یک کالای فیزیکی یا خدمات سرویس دهی و محصولات دیجیتال. برخلاف روش های فروش آفلاین، در روش پرداخت الکترونیکی تمام عناصر یک مبادله، در یک زمان مشخص، در یک شبکه واحد با یکدیگر در ارتباط و تبادل داده هستند و از یک هارمونی هماهنگ و منظم پیروی می کنند.
به این دو مثال توجه کنید؛ در حالت اول فرض کنید بسته ای به یکی از آشنایان یا دوست خود امانت داده اید، حالا آن شخص تصمیم دارد بسته امانتی را توسط مامور ارسال به شما برگرداند و شما از لحظه تحویل به پیک تا تحویل درب منزل تان، دائما با مامور ارسال در تماس هستید و دوست شما که شخص سوم محسوب می شود هیچ نظارتی در این ماجرا ندارد. در حالت دوم، دوست شما بسته امانتی را نزد شخص معتمد خود به امانت می گذارد و شما پس از مدتی برای دریافت آن اقدام می کنید، که در این حالت فردی به عنوان شخص سوم برای اطمینان از ارسال بسته به شما نقش حضور دارد.
در حقیقت حالت اول تداعی کننده یک روش پرداخت سنتی و حالت دوم تداعی کننده یک روش پرداخت الکترونیکی است. گفتنی ست این مثال ها صرفا جهت انتقال هرچه بهتر عملکرد روش های پرداخت است، قطعا روش های پرداخت الکترونیکی پیچیدگی های مختص به خود را دارند که در مستندات فنی منتشر شده در آزمایشگاه زرین پال به جزییات آن ها پرداخته ایم.
معرفی انواع درگاه های پرداخت بانکی
به صورت کلی درگاه های پرداخت بانکی در دو دسته درگاه پرداخت مستقیم (PSP) و درگاه پرداخت واسط (پرداخت یاری) قرار می گیرند. مفهوم اصلی درگاه پرداخت مستقیم یا درگاه پرداخت واسط صرفا به فرآیند پرداخت اینترنتی برای خرید یک محصول یا پرداخت قبض های ماهانه محدود نمی شود، به این دلیل که درگاه پرداخت مستقیم و درگاه پرداخت واسط، هر دو اشتراکاتی در برخی از سرویس های خود دارند اما بعضی از آنها محصولی به عنوان ارزش افزوده برای مخاطبان خود فراهم کرده اند که در نوع ارائه خدمات به کسب و کارها و متقاضیان عملکرد متفاوتی با دیگری دارد. در ادامه تلاش کرده ایم برای آشنایی بیشتر خواننده این مقاله با تفاوت ها، مزیت ها، خدمات، امکانات، و ابزارهایی که در هر یک از این درگاه ها ارائه می شود، به تفاوت درگاه پرداخت مستقیم و واسط بپردازیم. پس از خواندن این مطلب، به راحتی می توانید در خصوص انتخاب درگاه پرداخت موردنیاز خود برای رونق کسب و کارتان تصمیم گیری کنید.
شبکه الکترونیکی پرداخت کارت شاپرک
دلایل متعددی در شکل گیری سامانه شاپرک نقش داشتند که از مهم ترین و اصلی ترین آن ها می توان به عدم وجود نظارت کافی و کمبود سیستم نظارتی در کنترل صحت عملکرد دادوستدهای مالی اینترنتی، و ساماندهی به حوزه مالی اشاره کرد. در حقیقت مهم ترین ماموریت شاپرک، ایجاد وحدت فرماندهی و نظارت بر تمامی پرداخت های الکترونیکی است که به روش های گوناگونی در شبکه بانکی کشور انجام می شود. از دیگر فعالیت های اصلی سامانه شاپرک، تنظیم مقررات برای کلیه شرکت های ارائه دهنده درگاه پرداخت مستقیم یا درگاه پرداخت واسط و نظارت بر عملکرد آن هاست.
مجوز شاپرک برای ارائه دهندگان درگاه پرداخت مستقیم یا واسط
طبق تعاریف شاپرک، شرکت های ارائه دهنده خدمات پرداخت اینترنتی مانند درگاه پرداخت واسط و درگاه پرداخت مستقیم، که به عنوان یک شخصیت حقوقی و تحت عنوان شرکت سهامی خاص به ثبت رسمی رسیده اند و از بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و شاپرک مجوز فعالیت در حوزه مالی و پرداخت یاری دریافت کرده اند، مورد تایید این شرکت هستند.
درگاه پرداخت اینترنتی چیست؟
درگاه پرداخت مستقیم
عبارت Payment Service Provider که به اختصار با عنوان PSP شناخته شده است، شرکت های بزرگ حوزه مالی و بانکی هستند که مجموعه ای از خدمات پرداخت اینترنتی را به کسب و کارهای آنلاین و کاربران وب سرویس ها ارائه می دهند. یکی از خدماتی است که شرکت هایی که به عنوان PSP به صاحبان کسب و کارهای اینترنتی ارائه می دهند، درگاه پرداخت مستقیم است. در حال حاضر تنها شرکت هایی که به عنوان PSP و ارائه دهنده سرویس درگاه پرداخت مستقیم دارای مجوز رسمی فعالیت هستند به شرح زیر است:
شرکت تجارت الکترونیک پارسیان (تاپ)
شرکت کارت اعتباری ایران کیش
شرکت به پرداخت ملت
شرکت آسان پرداخت پرشین (آپ)
شرکت الکترونیک کارت دماوند
شرکت پرداخت الکترونیک پاسارگاد
شرکت پرداخت الکترونیک سامان
شرکت پرداخت نوین آرین
شرکت پرداخت الکترونیک سداد
شرکت سایان کارت
شرکت فن آوا کارت
شرکت پرداخت الکترونیک سپهر
درگاه پرداخت واسط
شرکت های پرداخت یاری اصطلاحا بازوی دیگر شاپرک شمرده می شوند که مانند PSPها درگاه پرداخت اینترنتی دارند اما خدمات متنوع دیگری نیز ارائه می دهند. اولین و پرسابقه ترین پرداخت یار رسمی عضو شبکه بانکی کشور که موفق شد مجوز رسمی پرداخت یاری از بانک مرکزی را دریافت کند شرکت همراه پرداز زرین (زرین پال) است. درگاه پرداخت زرین پال از فروردین ماه سال ۱۳۸۹ تا به امروز به عنوان اولین پرداخت یار کشور، پرچمدار دانش بنیان حوزه فینتک و نامی شناخته شده و مورد اعتماد برای کاربران، صاحبین کسب و کارها، شرکت ها، سازمان ها و ارگان های خصوصی و دولتی، و متخصصان و علاقه مندان حوزه وب سرویس ها و تجارت الکترونیک بوده است.