امروز : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳ |   Friday, 22 November , 2024    03:56

چین خوردگی ماکولا

Loading

چین ماکولا چیست: علائم، علل و درمان

چین ماکولا یک بیماری چشمی است که در آن ماکولا، ناحیه مرکزی شبکیه که مسئول دید مرکزی و جزئیات است، دچار چین خوردگی می شود. ماکولا مسئول دیدن جزئیات ریز، مانند خواندن، رانندگی و تشخیص چهره است.

چین ماکولا تشکیل بافت اضافی در مرکز شبکیه است. این یک وضعیت خیلی رایج نیست. گاهی اوقات با علائم خفیف خود را نشان می دهد. با این حال، در موارد دیگر، می تواند بینایی فرد را تحت تاثیر قرار دهد.

علت همیشه مشخص نیست، اگرچه با دژنراسیون مرتبط با سن مرتبط است. اکثر بیماران نیازی به درمان ندارند مگر اینکه انجام فعالیت ها برای فرد مشکل باشد.

چین ماکولا تشکیل بافت اضافی در مرکز شبکیه است

چین ماکولا چیست؟

در پشت چشم شبکیه قرار دارد. به طور خاص، در مرکز شبکیه، ماکولا قرار دارد که از سلول های خاصی تشکیل شده است که به نور واکنش نشان می دهند. 

با این حال، شرایط مختلفی وجود دارد که می تواند این ناحیه از چشم را تحت تاثیر قرار دهد و توانایی ما را برای درک تصاویر کاهش دهد. اینها عبارتند از سوراخ ماکولا، ادم ماکولا، و دژنراسیون ماکولا مرتبط با سن.

از سوی دیگر، سلول های داخل چشم می توانند رشد کنند. این باعث چروک شدن، انقباض یا سفت شدن بافت می شود و در نتیجه ورقه یا برآمدگی غشایی مانند اسکار ایجاد می شود.

به این حالت ماکولا یا تاخوردگی لکه زرد می گویند. با نام های دیگری نیز شناخته می شود:

• غشای اپی رتینال یا پیش شبکیه

• رتینوپاتی سلفونی

• چین و چروک در شبکیه چشم

علائم چین های ماکولا

در برخی افراد هیچ علامتی وجود ندارد. در موارد دیگر، آنها نسبتاً خفیف هستند و باعث کاهش بینایی قابل توجهی نمی شوند. با این حال، ممکن است یک ادراک تحریف شده نیز وجود داشته باشد که انجام فعالیت های روزانه را دشوار می کند. از شایع ترین علائم چین خوردگی ماکولا می توان به موارد زیر اشاره کرد:

√ تاری دید مرکزی

√ مشکل در خواندن حروف کوچک

√ ممکن است در درک جزئیات مشکل وجود داشته باشد.

√ اجسام موجی به نظر می رسند (حتی خطوط مستقیم)

√ گاهی اوقات، یک منطقه خاکستری یا ابری و حتی خالی قابل مشاهده است (مثل یک نقطه کور)

بیشتر موارد علت چین ماکولا مشخص نیست

علل چین های ماکولا

بیشتر اوقات علت آن مشخص نیست. از جمله مواردی که شناسایی شده اند می توان به موارد زیر اشاره کرد:

• افزایش سن: با گذشت زمان، زجاجیه چشم ممکن است فشرده شده و از شبکیه جدا شود. همچنین ممکن است به هم بچسبد و باعث تشکیل بافت اسکار شود.

 آسیب یا بیماری: مانند دیابت.

• مداخلات جراحی: مانند جراحی شبکیه یا جراحی آب مروارید

 علل دیگر : مانند پارگی شبکیه یا جداشدگی یا مشکلات خون رسانی در ناحیه 

همچنین عوامل خطری وجود دارند که خطر چین خوردگی ماکولا را افزایش می دهند. از این نظر التهاب داخل چشم و یووئیت خودنمایی می کند

چگونه تشخیص داده می شود؟

برای تشخیص، چشم پزشک مقداری قطره به منظور گشاد شدن مردمک می‌ریزد. این به شما امکان می دهد با استفاده از دستگاهی به نام افتالموسکوپ، داخل را ببینید.

اگر مشکوک به چین خوردگی ماکولا باشد، یک اسکن انسجام نوری اضافی (OCT) ممکن است انجام شود که پشت چشم را اسکن می کند و تصاویر دقیقی از شبکیه و ماکولا ارائه می دهد.

معاینه چشم با افتالموسکوپ یکی از راههای تشخیص چین ماکولا است

راههای درمان چین ماکولا

در موارد بیشتر، هیچ علامتی وجود ندارد یا خفیف است، بنابراین اگر بینایی فرد تحت تأثیر قرار نگیرد، نیازی به درمان نیست. با این حال، شرایطی وجود دارد که ممکن است عینک تجویز شود. همچنین ممکن است شخصی باشد که قبلاً از تصحیح نوری استفاده کند، باید آن را اصلاح کند.

جراحی فقط در برخی موارد توصیه می شود ، زمانی که می توانند علائم شدیدتر یا ناسازگار باشند. در این زمینه دو احتمال وجود دارد:

• ویترکتومی : در این جراحی بخشی از زجاجیه و بافت اسکار برداشته می شود. این یک روند سرپایی است که به دنبال کاهش یا صاف کردن ماکولا است. زمانی توصیه می‌شود که علت مربوط به روش‌های اصلی جراحی باشد.

• ممبرانکتومی : در این جراحی غشای شبکیه برداشته می شود. همچنین می توان آن را به صورت سرپایی انجام داد. این روش معمول در عواقب ناخواسته جراحی آب مروارید یا پس از یوویت است.

خطرات ناشی از جراحی

با جراحی، ممکن است در برخی موارد، بینایی بهبود یابد، اما به خوبی قبل از ایجاد چین نخواهد بود. با این حال، افرادی هستند که پس از جراحی چنین بهبودی را تجربه نمی کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *